Duurzaam Bouwen: Samen met de Natuur

Een omgeving waar ruimte is voor mensen, planten èn dieren. Dat is het doel van natuurinclusief bouwen. Maar wat is natuurinclusief bouwen precies? En hoe doen we dat? In dit artikel leggen we het uit.

Wat is natuurinclusief bouwen?

Bij natuurinclusief bouwen letten we extra op alles wat leeft rondom huizen en gebouwen. We maken bij bouwplannen plek voor planten en dieren. Dat kan op, aan of in het gebouw zijn. Maar ook in de omgeving daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan nest- en schuilplekken voor vogels, insecten of vleermuizen. Of groene gevels en daken en tuinen met veel groen. 

Waarom is natuurinclusief bouwen belangrijk?

Natuurinclusief bouwen is goed voor de natuur. En een groene, natuurlijke omgeving zorgt er ook voor dat mensen graag buiten zijn. En dat is weer goed voor onze gezondheid.
Een groene, natuurlijke omgeving kan ook beter tegen het veranderende klimaat. Soms regent het hard, en dan is het weer voor een langere tijd erg droog. Een zachte, groene bodem neemt makkelijker regenwater op. Dat voorkomt wateroverlast. Ook zorgt groen voor verkoeling als het warm is.

Natuurinclusief bouwen door Woonstichting Hulst

Woonstichting Hulst probeert bij haar woningen ruimte te maken voor natuur. We doen sommige dingen omdat het moet, maar vaak doen we extra ons best om het nog beter te doen. Zo zorgen we dat onze woningen vriendelijk zijn voor mensen, planten en dieren.

Terug